Veelgestelde vragen

 1. Welke oppervlakte kan de robot aan?
  Toadi is te verkrijgen in 3 modellen: 1.500 m², 3.000 m² of 4.500 m².
  Bij grotere oppervlaktes zullen 2 (of meerdere) Toadi’s samenwerken om het gras te onderhouden.
  _
 2. Is Toadi ook gemaakt om hellingen op en af te rijden?
  Toadi is inderdaad ontworpen om hellingen te onderhouden. Het Toadi model A15 kan op hellingen tot 30% en Toadi A30 en Toadi A45 kunnen op hellingen tot 45%.
  _
 3. Hoeveel kost Toadi?
  Toadi is beschikbaar vanaf 2.190,- euro, via ‘reserveer een Toadi‘ kan je een Toadi op maat configureren en de kostprijs bekijken.
  _
 4. Waarom moet ik reserveren en een voorschot betalen?
  Doordat Toadi erg gewild is kunnen we niet volgen met onze productie. We investeren momenteel in het vergroten van onze productiecapaciteit. Daarom hebben we besloten een wachtlijst aan te leggen. Om op de wachtlijst te komen, vragen we een voorschot van 120 euro. Indien je je Toadi-adoptie binnen de twee weken wil annuleren, kan je binnen deze periode eenvoudig een email sturen naar info@toadi.com met als onderwerp: ‘annulatie Toadi reservatie’. Gelieve tevens je rekeningnummer en contactgegevens te vermelden in je email. We storten dan onmiddellijk je voorschot terug. Na 2 weken kan je nog steeds annuleren op dezelfde wijze, alleen ontvang je dan niet langer de terugbetaling van je voorschot. Dit wordt namelijk vanaf 2 weken na de bestelling aangewend om een nieuwe Toadi tot leven te wekken.
  _
 5. Heb ik een aankoopverplichting?
  Je kan annuleren tot 4 weken voor je levering. Opgepast, je ontvangt geen geld terug bij annulatie 2 weken na de reservering. Je voorschot wordt namelijk 2 weken na de bestelling aangewend om een nieuwe Toadi tot leven te wekken.
  _
 6. Wanneer wordt Toadi voorzien geleverd te worden als ik vandaag reserveer?
  Via ‘reserveer een Toadi‘ kan je een Toadi op maat configureren en de leveringstermijn bekijken.
  _
 7. Wat is de garantieperiode?
  Zoals voorzien door de Europese Unie ter bescherming van de consument geven we een standaardgarantie van 2 jaar. Daarnaast weten we dat Toadi minimum 7 jaar zonder probleem je tuin zal onderhouden.
  _
 8. Hoeveel bedragen de onderhoudskosten?
  We stellen voor minimum 1 per jaar de mesjes te vervangen (21,- euro). Optioneel kan je je Toadi ook 3-jaarlijks een grondige onderhoudsbeurt geven zodat je Toadi gegarandeerd langer er mooi blijft uitzien, dit kost 175,- euro (om de 3 jaar).
  _
 9. Is er een reservoir of filter die we moeten leeg maken?
  Je hoeft je geen enkele zorgen te maken over Toadi. Toadi mulcht het gras in kleine stukjes, wat een ideale voeding is voor jouw gazon.
  __
 10. Kan je de functies, zoals bewaking, per tijdsduur instellen (tussen 22u en 6u bv)?
  Je hoeft geen tijdsduur in te stellen, standaard bewaakt Toadi tijdens de nacht. Wanneer er enkele dagen niemand thuis is kan je Toadi vragen om overdag ook te bewaken.
  _
 11. Wat met 2 tot 3 trapjes in mijn tuin, tussen de verschillende niveaus?
  Toadi kan over een trapje / hoogteverschil van 3cm rijden.
  _
 12. Mogen er kinderen op Toadi zitten?
  Nee, dat zou Toadi niet leuk vinden. Daarom ook zal Toadi er alles aan doen om dit te vermijden (daar heeft hij trouwens enkele speciale trucjes voor in huis).
  _
 13. Kan Toadi rooddraadschimmel detecteren in mijn gras & me waarschuwen?
  Indien er veel vraag is naar deze functie of als derde partijen deze functie ontwikkelen, is dit inderdaad mogelijk. Deze functionaliteit staat echter momenteel niet op onze roadmap.
  _
 14. Kan ik inloggen via mijn smartphone zodat ik bij een alarmmelding kan zien wat Toadi ziet?
  Bij een alarm zal Toadi zelf een bericht sturen naar jou. Op dat moment zal je kunnen meekijken met wat Toadi ziet. Om Toadi zoveel mogelijk te beschermen tegen hackers, kan je zelf niet inloggen vanop afstand zonder dat Toadi jou alarmeert. Je zal er echter wel voor kunnen kiezen dat specifieke plaatsen op jouw terrein op door jou bepaalde tijdstippen gemonitord worden door Toadi, waarbij hij foto’s stuurt om jou op de hoogte te houden.
  _
 15. Kan Toadi gehackt worden?
  Zoals elke stevige kluis of uiterst beveiligd domein als Alcatraz nog steeds gekraakt kan worden, kan elk computersysteem met een internetverbinding in theorie ook gehackt worden. Daarom hebben we ervoor gekozen de elektronica van de netwerkverbinding uit te schakelen wanneer Toadi geen verbinding met internet nodig heeft (Toadi heeft trouwens zelden internet nodig). Zo bespaart Toadi ook energie dankzij het niet continu uitzenden van een wifisignaal. Tegelijk beveiligt Toadi zich op die manier tegen potentiële hackers vanop afstand (via internet).
  _
 16. Wat gebeurt er als Toadi wordt gestolen uit de tuin?
  Indien iemand Toadi opneemt en naar een voor hem onbekende plaats brengt, zal Toadi zichzelf uitschakelen. Afhankelijk van de geïnstalleerde modules, is het mogelijk dat Toadi is uitgerust met een GPS die een signaal uitstuurt op dergelijk ongewenst moment. Indien een hacker in je tuin komt om Toadi lokaal te voorzien van spyware, zal hij tevens zichzelf uitschakelen. Vergeet ook niet dat Toadi alle beelden opslaat en dus de daden van zijn inbreker/dief/hacker steeds zal bewaren en naar jou sturen.
  _
 17. Wat als ik een vijver of zwembad heb? En wat als er geen boord is tussen tuin en water?
  Dat is geen enkel probleem voor Toadi, hij zal je domein tot aan de rand van het water verzorgen zonder zelf een duik te nemen.
  _
 18. Kan Toadi het gras in verschillende hoogtes maaien?
  Ja en neen. Neen in die zin dat Toadi een vaste maaihoogte van 4,5 cm heeft. Maar wat Toadi wel kan het gras langer laten groeien vooraleer het te maaien. Hierdoor kan Toadi, op een verjaardag (of ander moment door jou vastgelegd) een tekening of woord in je gras maaien.
  _
 19. Kan Toadi me op afstand verwittigen als er een probleem of alarm is?
  Dat doet Toadi heel zeker. Zodra Toadi een alarm detecteert zend hij jou een bericht via de smartphone app.
  _
 20. We hebben verschillende graszones, gescheiden door een pad. Kan Toadi van het ene grasveld naar het andere?
  Absoluut, Toadi ontdekt zijn terrein en zal alle grasvelden onderhouden. Toadi rijd automatisch van het ene grasveld naar het andere.