Over ons

Een team van ervaren ingenieurs die de wereld wensen te verbeteren met robots.

Worker robots for all!

Wesley & Mike met enkele Toadis.
Wesley & Mike met enkele Toadis.

Toadi werd eind 2016 opgericht door Wesley Lorrez & Mike Slembrouck:

‘We hadden elk 2 jaar een traditionele grasrobot in bezit. Na 2 jaar bleek al snel dat de traditionele grasrobots niet zo slim zijn als het woord ‘robot’ laat uitschijnen. De gebruikte technologie is 20 jaar oud, traditionele grasrobots rijden 1000 keer tegen dezelfde boom, maaien over het speelgoed van de kinderen en komen na enkele maanden vast te zitten op verschillende plaatsen in de tuin. De perimeter kabel breekt en het is uren zoeken om te weten waar de breuk zich bevind. En dan zwijgen we nog over de installatie…’

Gedreven door hun technische achtergrond en creativiteit werd het voor beide heren snel duidelijk dat dit veel beter kon. Tijd om de grasrobots te verbeteren.

Op hetzelfde moment kwam de jeugddroom van Wesley terug boven. Namelijk om robots te maken die konden helpen met verschillende klussen. Zo ontstond het idee om Toadi op te richten. Toadi staat voor slimme robots die kunnen werken voor ons. Niet meer te vergelijken met de traditionele grasrobot.

Samen met een 6-tal vrienden werd er de eerste maanden van 2017 hard gewerkt aan prototypes.

Begin 2018 was de eerste volwaardige robot ontwikkeld. Gedurende het jaar 2018 werd deze uitvoerig getest, samen met honderden beta-gebruikers. Kinderziektes werden opgelost en nieuwe functies werden toegevoegd.

Alsook werd het team groter en werd de productie op poten gezet. Eind 2018 bestond het team uit 10 full-times:

  • 1x all-round (bedrijfsleider)
  • 3x software ingenieurs
  • 1x mechanisch ingenieur
  • 1x electronica ingenieur
  • 1x operations
  • 1x vertegenwoordiger
  • 1x productie beheerder
  • 1x robot bouwer

 

LOKALE PRODUCTIE

Niet enkel heeft het Toadi team de ambitie de wereld te verbeteren door werker robots betaalbaar te maken voor iedereen. Het Toadi team wil dit tevens op een ecologisch & ethische manier doen.

‘People, Planet & Profit’ is de leuze wanneer de mensen van Toadi over hun business model praten.

De Toadi’s worden lokaal geproduceerd, met zo weinig mogelijk giftige materialen. Zo word er gebruik gemaakt van een samenstelling van maïs afgeleide grondstoffen voor het vervaardigen van de organische plastic.

Door te kiezen voor een lokale productie kiest het Toadi er bewust voor om de lokale economie te ondersteunen.

De Toadi’s worden lokaal geboren, in incubatiecentrums. Het eerste incubatiecentrum bevind zich in de bossen van Wortegem. Van zodra ze geboren zijn verkennen de Toadi’s meteen de velden en de bossen. Zo leren ze snel om te gaan met verschillende ondergronden, een natuurlijke omgeving, allerlei obstakels en hellingen.