Nieuws

Geplaatst op 12 Dec 2016

Toadi-concept is born


Toadi werd uitgevonden door Mike Slembrouck en Wesley Lorrez.
 

Wesley droomt al sinds zijn 18e over robots die onze straten en natuur onderhouden. Het idee voor Toadi kreeg echter pas vorm toen Mike & Wesley eind 2016 aan hun frustraties deelden over de toenmalige grasrobots. Ze hadden er elk het jaar voordien eentje gekocht, op een moment dat ze niet begrepen waarom deze “oude technologie” nog maar sinds 3 jaar aansloeg bij de consument. Tot ze zagen hoe ‘oud’ en ‘dom’ de technologie eigenlijk wel was. Zo begonnen ze te filosoferen en te dromen over wat ze konden doen met nieuwe technologieën, waar ze zelf perfect van op de hoogte waren. En voor ze het door hadden, ontstond het plan voor een nieuwe grasrobot. Tegelijkertijd kwam de inspiratie uit Wesleys jeugd opnieuw boven en evolueerde het Toadi-concept van een grasrobot naar een nieuwe intelligente robot die autonoom honderden taken kan uitvoeren. Het Toadi-concept zoals het vandaag is.

 

Samen met enkele medewerkers van Wesleys software developmentbedrijf PegusApps werd begin 2017een proof-of-concept ontwikkeld. Hierdoor waren ze nog vóór de lente van 2017 100% zeker dat ze hun concept konden realiseren.

 

In maart 2017 werd AiRobots geregistreerd, het moederbedrijf van Toadi, waarna onmiddellijk een patent werd aangevraagd, nog tijdens de ontwikkeling van het eerste prototype. Dit prototype werd verbeterd en verbeterd… en nog eens verbeterd om eind 2017 het derde prototype te realiseren. Een prototype dat voor 95% overeenkomt met het uiteindelijke product.

 

En het zal niet stoppen bij Toadi. Met hun bedrijf AiRobots hebben ze de ambitie om verschillende intelligente robots te maken die de mensheid en de natuur zullen dienen, zowel op aarde als daarbuiten.