FAQ

Welke oppervlakte kan de robot aan?

Toadi is standaard voorzien is om tot 3000m2 grasoppervlakte te onderhouden.Toadi blijft uiteraard in volle ontwikkeling, waardoor bv reeds wordt gewerkt aan een extra tool (met een extra batterij) die ervoor zal zorgen dat Toadi meer oppervlakte kan onderhouden.

Bij nog grotere oppervlaktes zullen 2 (of meerdere) Toadi’s samenwerken om het gras te onderhouden.

Is Toadi ook gemaakt om hellingen op en af te rijden?

Toadi is inderdaad ontworpen om hellingen te onderhouden. De Toadi150 kan tot 12% en Toadi One tot 30%.

Hoeveel kost Toadi?

Toadi kost €2700 (incl. btw)

Heb ik een aankoopverplichting?

Je kan op elk moment annuleren. Opgepast, je ontvangt geen geld terug bij annulatie. Dit wordt namelijk na de bestelling aangewend om een nieuwe Toadi tot leven te wekken.

Hoe kan ik bestellen?

Op de homepage www.toadi.com vind je bovenaan rechts een link om te bestellen. Volg de link, vul het formulier in, betaal het bedrag, é voila!

Betalen kan via bancontact, ideal, paypal, overschrijving, KBC Button, Belfius Direct, bitcoin.

Wat is de garantieperiode?

Zoals voorzien door de Europese Unie ter bescherming van de consument geven we een standaardgarantie van 2 jaar. Daarnaast weten we dat Toadi tot 10 jaar zonder probleem je tuin zal onderhouden.

Hoeveel bedragen de onderhoudskosten?

We stellen voor jaarlijks de mesjes te vervangen (21,- euro). Optioneel kan je je Toadi ook 3-jaarlijks een grondige onderhoudsbeurt geven zodat je Toadi gegarandeerd langer er mooi blijft uitzien, dit kost 175,- euro (om de 3 jaar).

Is er een reservoir of filter die we moeten leeg maken?

Je hoeft je geen enkele zorgen te maken over de inhoud van Toadi. Je hoeft Toadi slechts 1 keer te zeggen waar hij verschillende objecten mag deponeren. De rest doet hij zelf.

Indien de takken te groot zijn en Toadi probeert die toch mee te nemen, zal hij dan stuk gaan?

Toadi weet perfect hoe groot de takken zijn. Indien te zwaar of te groot, zal hij deze niet meenemen maar jou informeren dat er een grote, zware tak neergekomen is. M.a.w. als Toadi je hulp nodig heeft, zal hij deze vragen.

Kan je de functies, zoals bewaking, per tijdsduur instellen (tussen 22u en 6u bv)?

Je zou dat zeker zo kunnen programmeren, maar voor bewaking hoeft het alvast niet. Toadi weet zelf wie toegang heeft tot het domein en wie niet. Ook wanneer er bijvoorbeeld gasten aanwezig zijn. Hierdoor hoef je geen tijdzone in te stellen en geniet je van continuë bewaking, net zoals een persoonlijke bewaker dit zou doen.

Wat met 2 tot 3 trapjes in mijn tuin, tussen de verschillende niveaus?

Vandaag kunnen we dit nog niet hard maken, maar Toadi heeft alvast de ambitie om 2 tot 3 treden te kunnen beklimmen. Toadi zal echter geen trap met meer dan 3 treden aankunnen.

Mogen er kinderen op Toadi zitten?

Nee, dat zou Toadi niet leuk vinden. Daarom ook zal Toadi er alles aan doen om dit te vermijden (daar heeft hij trouwens enkele speciale trucjes voor in huis).

Kan Toadi stofzuigen (bijvoorbeeld bladeren opzuigen)?

Toadi kan standaard bladeren opruimen, maar hij kan niet stofzuigen. Later zal er eventueel een extra stofzuigertool aangekocht kunnen worden die compatibel zal zijn met Toadi. Net zoals er verschillende andere tools zullen volgen zodra Toadi op de markt is.

Wat met massa's grote bladeren?

Hoeveel bladeren precies zal aankunnen kunnen we vandaag nog niet bevestigen. Maar indien je nog meer bladeren hebt, zal je in de toekomst een aparte tool kunnen bijkopen die compatibel zal zijn met Toadi en die de massa grote bladeren zal kunnen opruimen.

Hoe doet Toadi juist al die taken?

Voorlopig kunnen (mogen) we nog niet antwoorden op deze vraag. We hebben ervoor gekozen onze technische kunsten nog geheim te houden tot aan de lancering. De garantie dat Toadi de taken kan uitvoeren die worden gevisualiseerd, heb je echter wel.

Kan Toadi rooddraadschimmel detecteren in mijn gras & me waarschuwen?

Indien er veel vraag is naar deze functie of als derde partijen deze functie ontwikkelen, is dit inderdaad mogelijk. Deze functionaliteit ligt echter momenteel niet op onze roadmap.

Kan ik inloggen via mijn smartphone zodat ik bij een alarmmelding kan zien wat Toadi ziet?

Bij een alarm zal Toadi zelf een bericht sturen naar jou. Op dat moment zal je kunnen meekijken met wat Toadi ziet. Om Toadi zoveel mogelijk te beschermen tegen hackers, kan je zelf niet inloggen vanop afstand zonder dat Toadi jou belt.

Kan Toadi gehackt worden?

Zoals elke stevige kluis of uiterst beveiligd domein als Alcatraz nog steeds gekraakt kan worden, kan elk computersysteem met een internetverbinding in theorie ook gehackt worden. Denk bijvoorbeeld maar aan geheime diensten die toegang hebben tot elk apparaat.

Daarom hebben we ervoor gekozen de elektronica van de netwerkverbinding uit te schakelen wanneer Toadi geen verbinding met internet nodig heeft (Toadi heeft trouwens zelden internet nodig). Zo bespaart Toadi ook energie dankzij het niet continu uitzenden van een wifisignaal. Tegelijk beveiligt Toadi zich op die manier tegen potentiële hackers vanop afstand (via internet).

Wat gebeurt er als Toadi wordt gestolen uit de tuin?

Indien iemand (een voor Toadi onbekende persoon) Toadi opneemt en naar een voor hem onbekende plaats brengt, zal Toadi zichzelf uitschakelen. Afhankelijk van de geïnstalleerde modules, is het mogelijk dat Toadi is uitgerust met een GPS die een signaal uitstuurt op dergelijk ongewenst moment.

Indien een hacker in je tuin komt om Toadi lokaal te voorzien van spyware, zal hij tevens zichzelf uitschakelen. Vergeet ook niet dat Toadi alle beelden opslaat en dus de daden van zijn inbreker/dief/hacker steeds zal bewaren en naar jou sturen.

Wat als ik een vijver of zwembad heb? En wat als er geen boord is tussen tuin en water?

Dat is geen enkel probleem voor Toadi, hij zal je domein tot aan de rand van het water verzorgen zonder zelf een duik te nemen.

Kan Toadi het gras in verschillende hoogtes maaien?

Jazeker! Je kan Toadi inderdaad uitleggen welke zones je op welke hoogte gemaaid wenst. Beter nog, op een verjaardag (of ander moment door jou vastgelegd) kan je Toadi een tekening of woord in je gras laten maaien.

Wat gebeurt met de Teddy of de takken die Toadi opruimt?

Je zal Toadi éénmaal moeten uitleggen waar hij met het speelgoed of tuinafval heen moet (een daarvoor bestemde plaats). Uiteraard zal je deze plaats zelf moeten leegmaken (of het nu een hoekje is waar de (verloren) voorwerpen liggen of een bak waar het tuinafval in gedeponeerd werd)